Senior Accountant


Marlux en STRADUS zijn Belgisch marktleider in de productie van hoogwaardige betonoplossingen voor het inrichten van buitenruimten. Marlux doet dit voor de private tuinsector, STRADUS is actief op de publieke markt. Samen met Struyk Verwo Infra en Zoontjens in Nederland maken we deel uit van de Ierse beurgenoteerde holding CRH onder de divisie Architectural Products Group Benelux (CRH APG-Benelux).
CRH is internationaal marktleider in bouwmaterialen en stelt 90.000 werknemers te werk op een 3.800-tal vestigingen in 32 landen.

Verspreid over 4 vestigingen in België en 7 vestigingen in Nederland werken bij APG-Benelux zo’n 630 mensen. Dankzij de kracht van de groep en de samenwerking met onze zusterbedrijven zijn we altijd mee met nieuwe trends, ontwikkelingen, technische mogelijkheden en hebben we een ongeëvenaard productaanbod.

Om deze financieel gezonde organisaties naar de toekomst toe verder uit te bouwen zoeken wij een:  

Senior Accountant België

De functie
Als Senior Accountant België sta je vanuit jouw expertise in het hart van de organisatie om samen met het finance team de business te ondersteunen en er voor te zorgen dat de boekhouding en alle financiële processen goed op orde zijn. Je geeft leiding aan een team van drie: twee accountants en een administratief medewerker. Daarnaast ben je een sparring partner voor de Business Controllers en rapporteer je direct aan de Financieel Directeur.

De belangrijkste taken zijn:

  • Facturatie en journaal boekingen checken
  • Bank saldo’s en betalingen checken en autoriseren
  • Maandelijks en jaarlijks belasting aangiftes
  • Statutaire jaarrekeningen opstellen
  • EFI (economisch financiële informatie) bundels opstellen
  • Relatie met groepsauditor en commissaris onderhouden
  • Maandelijkse rapportage opstellen voor de groep (winst- en verliesrekening, balans, en cash flow)
  • Ondersteunen Financieel Directeur in opstellen van groep rapportages

Jouw profiel
Een ervaren accountant die reeds meerdere jaren ervaring heeft als accountant in België en gewoon is met Belgian GAAP en de wettelijk fiscale vereisten. Gezien CRH beursgenoteerd is in Amerika is kennis van IFRS een sterke pre. Je hebt oog voor detail en werkt zeer precies en nauwkeurig. Je vind het leuk om in een hecht team te werken, dat down-to-earth is en waar iedereen open en oprecht als team presteert. Een afgeronde opleiding in accounting op minimaal Bachelor niveau. Goede beheersing van Engels, zowel mondeling als schriftelijk. Ervaring met SAP en InforM3 is een sterke pre.

Wij bieden
Een uitdagende sleutelpositie met veel impact bij een ondernemend bedrijf die onderdeel is van een financieel sterke, internationale en beursgenoteerde onderneming met een gezonde expansiedrift. Een organisatie waar continu gewerkt wordt aan innovatie, verbetering en ontwikkeling en waar de bijdrage van iedere medewerker het verschil maakt. De sfeer is informeel, open en prestatiegericht. Er is veel aandacht voor persoonlijke ontwikkeling en er zijn op termijn diverse doorgroeimogelijkheden binnen het platform APG en de moederorganisatie CRH voor ambitieuze en gedreven professionals die hun sporen verdiend hebben. En natuurlijk een competitief loonpakket inclusief bedrijfswagen..

Solliciteren of meer weten
Bel Ralf Gutschoven on +32 (0)478 43 61 68 voor meer info of een sollicitatie. Op weekdagen tussen 9h00 en 11h00 en ‘s avonds tussen 19h00 en 21h00, op zaterdag tussen 10u00 en12u00. Of mail je CV naar ralf@talentselection.be